Тренд развоја аутомобилске технологије ливења и ливења

Тренд развоја аутомобилске технологије ливења и ливења

Ливење је једно од најстаријих метода формирања метала, а око 15% до 20% ауто делова су одливци произведени различитим методама ливења. Ови одливци су углавном кључне компоненте енергетског система и важних структурних компоненти. Тренутно су развијене земље Европе и Сједињених Држава аутомобилске индустрије, напредна технологија производње ливења аутомобила, добар квалитет производа, аутоматско ливење високе ефикасности производње, загађење животне средине. Ливење сирових и помоћних материјала формирано је серијом и стандардизацијом, читав производни процес је постигнут механизација, аутоматизација и интелигенција. Ове земље углавном користе дигиталну технологију за побољшање нивоа дизајна процеса лијевања, одлазећи стопу отпада од око 2% до 5%, и успоставио је мултинационални систем услуга и подршку мрежној технологији. Насупрот томе, иако је кинески аутомобилски одлив већи производ, али већина њих је ниска додатна вриједност и технички садржај, структура је релативно једноставна црна одливака и јаз између иностраног нивоа. Овај чланак углавном из заштите животне средине аутомобила и заштите животне средине и других аспеката развојних потреба, говори о правцу развоја аутомобилске технологије и развоја аутомобилске технологије.

Ливење под притиском које се назива лијевањем, аутоматско ливење под одређеним притиском, како би се напунила таложена шупљина, густа ткива густа, висока механичка својства, прецизност величине, мала маргина обраде. Према нивоу притиска може се подијелити на лијевање ниским притиском и ливење високог притиска у двије категорије, а високи трошкови калупа, посебно за производњу висококвалитетних одливака аутомобила, високе ефикасности, укупни трошкови су врло ниски. Тренутно, скоро сва шкољка за пренос мењача, лупа квачила, шкољка пумпе, шкољка карбуратора, управљачка опрема итд. Су ливење алуминијума.

Главни параметри поступка ливења су сила притиска, специфични притисак, брзина пуњења топљења, време пуњења, време држања, температура растопања и температура калупа. Будући да се таложење у високој температури, високу брзину, под високим притиском за попуњавање, неизбежно ће бити укључено у гас, тако да је развијен низ нових процеса, као што су метода вакуумског лијевања, метода каљења пуњене кисеоником, метода брзог пуњења метала "прецизност" Метода ливења метала (позната и под називом Ацумрад метода која је акуратна, брза, густа), метод ниске брзине преноса средњег притиска (НДЦ), они нису нова технологија непорозног лијевања . Према томе, према карактеристикама ливеног узорка научна контрола параметара процеса, рационални дизајн и производња калупа (укључујући систем за заливање, преливни систем издувних гасова, систем за хлађење калупа, грејање калупа и систем контроле равнотеже), користе одговарајућу технологију премаза и прскања. Умерена температура и топлотна равнотежа су најважнији услови за реализацију висококвалитетног ливења, Аутомобилско ливење за опште ливење, како би се уклонила површина температуре ливачког калупа на тлу топљења од око 40%.