Фактори који утичу на квалитет ливења машина

Фактори који утичу на квалитет ливења машина

Обрада алата и стабилност димензија директно утичу на тачност машине како би одржали живот.

Постоји много фактора који утичу на квалитет машинских одливака. Први је процес дизајнирања ливења. Да би се одредила геометрија и величина ливења у складу са условима рада и особинама металног материјала, неопходно је размотрити рационалност конструкције са становишта легуре ливења и карактеристика процеса ливења, односно очигледног ефекта величине и чврстоћа и скупљање, Стрес и друга питања, како би се избјегао или смањио састав сегрегације дијелова бакра, деформације, пуцања и других дефеката.

Други мора имати разумно клађење. Према структури ливења, тежини и величини, карактеристикама ливених легура и условима производње, машински одливци бирају одговарајућу подлогу и облик, језгро методу, разумни скуп кантица за ливење, хладно гвожђе, систем за подизање и пражење. Да би се обезбедио приступ висококвалитетним одливцима.

Трећи је квалитет сировина за ливење. Метални утисци, ватростални материјали, горива, флукси, модификатори и ливарски пијесак, везиво за песак, боје и остали материјали, подстандардни квалитет, учинит ће ливење производити поре, рупе, жлијеб, лепљив песак и друге недостатке, утичући на изглед квалитета ливења И унутрашњи квалитет, озбиљни одливци ће бити укинути.

Четврта је процесна операција, Машински одливци за развој разумног процеса оперативних процедура за побољшање техничког нивоа радника, тако да се правилна примена правила.