Формирање перформанси вентила

Формирање перформанси одливака: Температура наливања је 1540, формабилност ливења је добра, а степен скупљања ливења је углавном 2,5%. Неопходно је размотрити дизајн притиска, распоред полупречника за ливење и избор калупа. Када је димензионо љепљење пристрасно, може се исправити након топлотне обраде, а топлотна обрада треба извршити након исправљања.

У поређењу са другим одливцима од сивог гвожђа, производни поступак одливака вентила има следеће карактеристике:

Процес производње и поступак инспекције Схан Валве Цастингс је сложенији.

Блат од одливака вентила је сложена танкозидна граната. Његови одливци захтевају глатку површину, чисте јасност, нарочито чврст квар. Да би се испунили горе наведени захтеви, ливење треба да поднесе низ технолошких мјера, као што је одабир висококвалитетних калупа и контрола воде од пијеска, треба се слојевити у облику слојева како би се осигурала тврдоћа песка, И-устног система и строгом контролом брзине и температуре сипања. Због високих техничких услова,

Процес одливка одливака вентила је много компликованији од опште одливака.

Поред тога, одливци вентила поред величине инспекције, тачности локације и изгледа, а неки такође и за металографску структуру, механичке особине, отпорност на корозију и неструктурно испитивање и друго испитивање, тако да је поступак инспекције одливака вентила такође сложенији.

Одливци од Шан вентила се тешко инсталирају на алатне машине

Структура и облик одливака вентила су сложени, а неки дијелови припадају танком зиду, витким дијеловима и лошој чврстоћи. Приликом обраде машинских алата, тешко је лоцирање и стезање, тако да је често потребан сложен специјални уређај.

Неки делови вентила, тачност позиционирања базне површине је мања, површинска храпавост је већа, а понекад чак и употреба необрађених површинских положаја. А обрада поклопца и других дијелова прецизности и захтјева храпавости површине су веома високе, тешко је осигурати квалитет обраде. Због тога је, како би се задовољиле потребе процеса, често неопходно побољшати прецизност базне површине за позиционирање и смањити храпавост површине или на површини обраде површине базне површине, што повећава сложеност Процес производње вентила.

Шанова обрада је тешка.

Као резултат различитих врста одливака вентила, поред различитог ливеног гвожђа, угљеничног челика, већина њених високих чврстоћа, отпорности на корозију и тврдог материјала је врло лоша, тешко је постићи захтеване Прецизност обраде и храпавост површине. Геометријска прецизност и површинска храпавост површине заптивача одливака вентила су врло високи, па се повећава тежина обраде одливака вентила. Истовремено, перформансе резања материјала за ливење вентила су сиромашне и доноси многе нове проблеме поступку обраде вентила од влаге, материјала алата, дозе резања, процесне опреме итд.