Како провјерити дефекте касти од масти

Како проверити грешке у машинској индустрији

Да би се обезбедио квалитет Машине Цастингсс, машина Цастингсс треба да буде заснована на различитим употребама и захтевима, користећи различите методе контроле, благовремено откривање недостатака који нису дозвољени. Инспекција дефеката генерално је усвојила следеће методе.

(А) изглед инспекције храпавости површине инспекције треба да буде у одговарајућим светлосним условима за визуелно-ручни додирни блок, са осећањем стања површине идентификације, са мерним алатом за добијање величине масти података, статистичких метода за одређивање тачности брзине кашљања машина.

(Б) хемијска анализа свих машина Цастингсс, хемијски састав је веома важан, тако да је у већини случајева хемијски састав прихватљив индекс. Хемијски састав такође индиректно одређује механичке особине Машине одливака и појаву дефеката или не.

(3) тест механичког учинка Тест тврдоће је први који тестира да ли је дошло до дефекта на машинама за ливење, почетком овог века, Сједињене Америчке Државе су биле у пијеском делу испитног комада главе цилиндра машина Цастингс Мацхинери Цастингс, као што је јер тврдоћа прелази одређену вриједност која је неизбежна пукотина. Овај метод је једноставан и необичан.

(4) металографски преглед (испитивање металлографског микроскопа) са оптичким микроскопом, а затим увећан 50-2000 пута да би се посматрала полирана метална површина, узорак у одсуству ерозије под условима укључивања (помоћу светлих, тамних и поларизованих интерференција И микро тврдоће и друге функције у односу на рејтинг ГБ10561-89), након ерозије организације и прегледа величине зрна. Ова метода се широко користи за проверу микроскопских дефеката, али се такође обично користи за проучавање микроскопских карактеристика макроскопских дефеката.

(5) Испитивање без разарања (испитивање без разарања) Међу њима, метода осмотског испитивања (ИСО3452), метод испитивања магнетних честица, метода испитивања струјне струје, може се користити само за површинске или површинске делове инспекције дефеката, инспекција дубоких дефеката у машинском ливењу, методу преноса линије (ИСО5579), томографији и ултразвучном методом детекције мана. Неструктурно тестирање се рапидно развијало посљедњих година, захваљујући обради података и хардверу који се често преноси, што значајно побољшава поузданост и флексибилност инспекције.