Како контролисати температуру излијевања отвора вентила?

Како контролисати температуру преливања одливака вентила?

Сваке године у производњи вентилских одливака, често због температуре ливења отпадних одливака чине око 20%, температура ливења је у блиској вези са квалитетом ливења, стога, ради побољшања приноса одливака вентила, потребно је контролисати температуру изливања.

1, највишу вредност температуре сипања. Висока температура стврдњавања ће узроковати пораст песка, нарочито са сложеним одливцима из језгра пијеска, приликом сипања температуре 1420 када се отпад повећава, а температура од 1460 Схан отпада до 50%. Према томе, највиша температура ливења треба контролисати под 1420 Схан.

2. Најнижа температура заливања. Када је температура преливања испод 1380 Шан, мале површине сваког мономера ће бити пронађене испод површине машинског ливеног гвожђа, а пречник рупе је углавном 1. У појединачним случајевима постоји само 1-2 малих рупа, а Ове рупе ће се појавити и са малом количином течности. Резултати показују да је овај дефект повезан са температуром преливања и када је температура преливања већа од 1380 Схан, дефект неће бити произведен у одливу вентила.

Да се суми, може се видети да температура литије треба контролисати у 1380. Поред тога, најчешћи узрок ниске температуре пражњења јесте да се пре наношења стаљени гвожђе транспортује и задржава у отвореном лонцу дуго времена. Губици топлоте се могу значајно смањити тако што се покривач покрије адиабатским материјалом.