Интегрисани дизајн аутоматског ливења

Интегрисани дизајн аутоматског ливења

Уз уштеду енергије аутомобила и смањење трошкова производње захтеви и даље повећавају, у потпуности искоришћавају предности лијевања, оригиналног штанцања, заваривања, ковања и лијевања који формирају неколико дијелова, кроз разумни дизајн и оптимизацију структуре, како би се постигао интегрисани дијелови ливења Формирање, може ефикасно смањити тежину делова и смањити непотребну технологију обраде, како би се постигао тежина делова и високих перформанси.

Развојни тренд интеграције ливења аутомобила је очигледнији у развоју одливака од обојених легура. Да би се у потпуности искористио процес ливења за постизање карактеристика производње сложених структурних одливака, интегрисан је дизајн панела врата, скелета сједишта, скелета на контролној табли, предњег рама и заштитног зида и другог интегрисаног дизајна високог притиска Одливци, величине знатно веће од тренутне производње Ливење, потреба за 4 000 ~ 5 000 т или чак веће тонажне машине за ливење за производњу.

Маса аутомобилских одливака

Како би се осигурало чврстоћа и безбедност возила под условима аутомобила што је више могуће смањити квалитет припреме, постићи лаку тежину, чиме се повећава снага возила, смањује потрошња горива и смањује загађење издувних гасова. Квалитет возила је смањен за 100 кг, а потрошња горива на 100 км може се смањити за 0,3 до 0,6 литара. Ако је тежина возила смањена за 10%, ефикасност горива може се повећати за 6% до 8%. Са потребама заштите животне средине и очувања енергије, тежина аутомобила постала је светски тренд развоја аутомобила, тежина аутомобилских одливака постала је један од важних праваца развоја аутомобилских одливака.