Оперативни режим и предности и недостаци процеса аутоматског лијевања

Оперативни режим и предности и мане процеса аутоматског лијевања

Када је топлотна обрада аутоматског лијевања врло ниска тачка топљења, лако је реаговати са прегревањем, разлика у температури након грејања је релативно мала, Аутомобилско ливење ради прецизности захтјева термометара су веома високе, ако је грејање после изолација Отклањање је релативно велико, а онда не можемо довршити сврху јачања, видимо, јер је контрола температуре влажног метала од врућег метала кључ за читав процес, након неколико тестова потврђено је да ручни рад температуре и времена Ис постојање контакта, ако је температура старења релативно висока, онда ће време изолације бити кратко, а ако је температура старења релативно мала, онда ће време изолације бити одређени продужетак, са првим начином решавања случаја за велике количине Производња је врло дискретног типа, контрола квалитета финалног производа, а коришћење другог начина може побољшати брзину проласка производа, али ал тако да се осигура квалитет производа.

Предности ливеног лива укључују лијевање са изврсном прецизношћу димензија. Обично то зависи од материјала за ливење, типична вредност је почетна величина 2,5 цм када је грешка 0,1 мм, а грешка се повећава за 0,002 мм за сваких додатних 1 цм. У поређењу са другим поступцима ливења, његова површина је глатка, заобљеног пречника од око 1-2,5 микрона. Калупи са дебљином зида од око 0,75 мм могу се израдити у односу на сандбокс или трајно ливење. Она може директно бацати унутрашњу структуру, као што су свилене гарнитуре, грејни елементи, површина са високом чврстошћу. Остале предности укључују могућност смањивања или избегавања секундарне обраде, брзине производње, чврстоће затезне чврстоће до 415 МПа, могу да бацају метал високе чврстости.

Највећи недостатак лијевања је висок трошак. Опрема за ливење и калупи, компоненти везани за плесни су веома скупи у односу на друге методе лијевања. Дакле, производња аутоматског лијевања, када је производња великог броја производа економичнија. Остали недостаци укључују: Овај процес се примјењује само на већу покретљивост метала, а квалитета ливења мора бити између 30 грама и 10 кг. У уобичајеном лијевању, коначна глава одлива ће увек имати поре. И стога не могу изводити никакву топлотну обраду или заваривање, јер ће гас унутар размака бити под дејством експанзије топлоте, што доводи до унутрашњих микро-дефеката и отклањања површина.

Метода ливења киловати такође има следеће недостатке:

(1) Легуре са легираним лијевањем су ограничене

И даље треба проучавати материјал, материјале за плијес и методе рада.

(2) опрема је скупа

Опрема за производњу ливења, као што су машина за ливење, пећи за топљење, пећи и калупи за ливење и други трошкови су прилично скупи.

(3) Лоша херметичност одливака

Како се таљење кроз брзо пуњење у ливење калупа, створиће феномен турбуленције, локално формирање поре или смањивање рупа, утичући на отпор изолације. Тренутно постоји метод импрегнације који се може користити за побољшање непропусности ваздуха.