Разлози и решења о оксидационом месту у аутомобилским уљевима

Разлози и решења оксидационог места у аутомобилским уљевима

Аутомобилски одливци и њихове легуре су много теже сребрни од бакра, процес је такође сложенији. Главни разлог је то што перформансе одливака и њихових легура нису исти као и други метали, алуминијум је двосмјерни метал, а киселине и алкалије су реакција, предтретман је мало неправилан, то ће проузроковати површину преко корозије. И лијевање и његове легуре, било у ваздуху или у раствору, лако се могу производити оксидни филм, овај слој оксидног филма, ако се не уклони, утиче на адхезију превлаке. Ливење Општи недостаци Карактеристике: Оксидациона шљака се углавном распоређује на горњој површини ливења, у углу калупа није вентилирана. Лом се претежно сива или жута, рендгенским или у механичкој обради може такође наћи у алкалном прању, лужењу или анодизацији. Експериментални резултати показују да додавање одговарајућих адитива у раствору НаОХ може произвести добар ефекат полирања.

Истраживачки експеримент такође је утврдио да површинска рефлексија алуминијумске површине може да постигне 90% након ДЦ електролизе са константним притиском са раствором НаОХ под одређеним условима, али још увек постоје неки нестабилни фактори због експеримента, који треба даље истражити. Испитана је могућност коришћења методом електролитског полирања ДЦ импулсног полирања за полирање алуминијума у ​​основним условима. Резултати показују да метода импулсног електролизног полирања може постићи ефекат нивелације електролитичког полирања ДЦ константног напона, али његова брзина нивелисања је спора.

Део паковања алуминијумског слоја је одсечен, спољашњи пакет алуминијума је алуминијум високе квалитете, унутрашњи слој паковања је разни алуминијум, два различита материјала, па оксидација "витилиго" сличних тачака.

Решење: Овај феномен често није превише разумијевање купаца, произвођачи требају учинити више да објасне посао, очистити читаву причу, како не би изазивали неспоразуме. С друге стране, анализа индустрије алуминијума предвиђа да ће се употреба аутомобилских одливака повећати за 50% за пет година, од 250 килограма / возила у 2000. до 380 / возила до 2005. године. Велики број производње и прераде ливења, потреба за поликристални дијамант (ПЦД) алат. Главни узрок оштећења ПЦД-а током обраде. Да би се резни алат ПЦД алата неоштећен, најбоље је распоређивати резно оптерећење равномерно на сваки резни фрезер.

Аутомобилско каљење жарење: одливци од легуре алуминијума загрејани на вишу температуру, углавном око 300 ℃ или тако, након одређеног времена, са хлађењем пећи до процеса собне температуре познате као жарење. Током процеса жарења, чврсти раствор се распада, а друга фаза честице је агрегирана, што може елиминисати унутрашње напрезање ливења, стабилизирати величину ливења, смањити деформацију и повећати пластичност ливења.