Анализа таложења вентила и побољшање заједничких дефеката

1.Стомата

То је поступак чврстоће метала који не може да избегне гас који остане у металу унутар формирања малих рупа, унутрашњи зид је глатко, садржи гас, ултразвук има високу рефлексивност, али и зато што је у основи сферни или елипсоидни, то је , точковне дефекте, утичу на амплитуда одбијања. Стомата у инготу су срушени у дефект подручја ковањем или ваљањем и погодан је за проналажење ултразвучним тестирањем.

2. Скупљање и губитак

Чврстоћа за лијевање или млазом хлађења, запремина која се смањује, у завршном дијелу очвршћавања због недостатка течног метала може да створи празне сличне недостатке. Велике и концентрисане шупљине називају скупљање, а мали, расути простори се називају опуштеним. Они се обично налазе у завршном очврснутом делу од ингот или ливног центра. Унутрашњи зид је груб и окружен многим нечистоћама и ситним порама. Због закона термичког ширења и контракције, скупљање је неизбежно, али с процесом обраде различите методе имају различит облик, величину и локацију, када се проширује на лијевање или тело ингота постаје неисправно. У случају ковања палића, ингот ће постати остатак скупљања (остатак скупљања, остатак скупљања) ако се не уклања из ковања.

3. шљака

Шљака у процесу топљења или ватростални отпад на пећној пећи се пречишћава у течни метали и улева се у ливење или тело ингота током ливења како би се направио дефект косе. Шљака обично није присутна у једној држави, често у густом стању или распршена на различитим дубинама, што подсећа на волуметријске дефекте, али имају тенденцију да имају одређени степен.

4. помешан са

(Као што су оксиди, сулфиди, итд.) У процесу топљења - неметални укључаји или адитиви одређених компоненти металне компоненте нису потпуно растопљени и остају у облику металних укључивања, као што су високе густине, компоненте високог тачка топљења - Молибден итд.

5. сегрегација

Сегрегација у лијевању или инготу углавном се односи на сегрегацију компонената формираних током процеса топљења или таљења метала због неравномерне расподеле компоненти. Механичка својства сегрегираних подручја разликују се од оних у читавој метални матрици. Разлика је изнад дозвољеног стандарда. Обим постаје дефект.

6. Лијевање пукотина

Пукотине у лијевању углавном се заснивају на чињеници да стрес скупљања хлађења и чврстоће метала превазилази коначну чврстоћу материјала. То је везано за обликовање облика и поступак ливења ливења и пуцања металног материјала. (Као што је врућа крхкост када је садржај сумпора висок, хладно крхкост када је садржај фосфора висок итд.). У инготу ће се такође производити аксијалне међурегуларне пукотине у ковани фурнирању, ако не ковање, остаће у фалсификовању да постане ковање унутрашњих пукотина.

7. хладно одвајање

Ово је јединствени дефамент деламинације у лијевању, углавном везан за дизајн процеса ливења, што је последица прскања, тумблинга, наливања или двију прамена различитих праваца (или више праменова). Проток метала и други разлози, јер површина течног метала која се формира од полутврдог филма како би остала у телу за ливење да би се формирале дефекти типа сличне врсте дијафрагме.

Н

Ово је када је челик од ливенија до инготирања ингота, јер преливање прекида, пауза и други разлози, прво залијевање течног метала у ваздух се брзо охладило да би се формирало оксидни филм, у сталном наношењу новог течног метала преко ингота у ингот и формирања слојевитих (подручја) дефеката, то је у наредном челичном инготу ковање пиле не може бити приморано да се елиминише.

9. Анизотропија

Када се лијевање или ингот охлади и учвршћује, брзина хлађења од површине до центра је различита, што резултира различитим кристалографским структурама, показујући анизотропију механичких особина и доводи до анизотропије акустичних својстава. Површина има другачију брзину звука и звучно слабљење. Присуство ове анизотропије негативно утиче на величину и локацију дефекта приликом процене ултразвучног прегледа ливења.

мјере побољшања

(1) опрема за таљење на течној компоненти гвожђа слабе способности за одржавање и стабилност пескачког миксера није добра. Састав сталног гвожђа ограничен је факторима попут кокса, врсте пећи, количине ваздуха и стања сировина. На смолни песак утичу фактори као што су температура, смола и додавање киселина. На пример, песак често не пролази кроз регенерацију и хлађење, тако да је температура песка висока, озбиљно утиче на јачину песка, што доводи до озбиљног отапања песка на песку, повећавајући смањивање влаге, тешкоће скупљања.

(2) шупљина у процесу песка и сипања утицаја стаљеног гвожђа директно доводи до оштећења трахома и песка.

(3) растопљено гвожђе у опреми за таљење увек ће бити стварање шљаке, изливати растопљено гвожђе у чврсту и течну шљаку заједно са стакленим гвождјем у шупљину да би се направиле рупе за шљаке.

(4) У производном процесу, садржај азота у сталном гвожду се повећава с повећањем температуре и смањује се са повећањем еквивалента угљеника. Када су азот и водоник заједно, лако је формирати поре, што је главни извор.

(5) дно калупа је мање круто, облик пре постављања неједнаких и деформација, што доводи до неједнакости површина песка неједнаког, када тип типа нагиње и смањује празнину између већих, што доводи до величине под-површине, лош облик.

(6) 2.2м тијела у подножју језгра пијеска у процесу сипања се спуштају, представља подножје главног разлога неједнаке дебљине зида. У случају

Према узроцима дефеката лијевања вентила, ми углавном из следећих аспеката предузимамо мјере побољшања:

(1) одговарајуће повећање еквиваленције гвожђе течне карбонске супстанце, коришћење експанзије графитизације ради побољшања капацитета самог пуњења материјала.

(2) Шипкаста кутија како би се осигурала компактност песка, побољшала снага песка и промовисала ливење са капацитета пуњења.

(3) испред врсте шупљине пре него што расути песак очисте и пажљиво провјерите шупљину.

(4) након што излијеше место испод преливања кућишта вентила не улијева, чаша за капије и отворе за испупчење се покривају чврсто, како би се спречио распршени песак.

(5) пре сипања чврсте течности на површину чистог гвожђа; да би се побољшала почетна температура заливања растопљеног гвожђа како би се смањила тенденција секундарне оксидационе шљаке гвожђа оксида; ливење вентила што је више могуће након почетног заливања на отвореном, након употребе великог броја танке шљаке; што што што штове што што што штовевевеермановаливеемувеермановаливеемувеермановаливеемувеермановаливеемуерманвеемуерманвеемуерманвеемуерманвеемуерманве иииермански ,ведеровалиерманве иииермански.Д.Д.Д.Д.Д.Д.Д.Д.ДЦ ,.Д.Д.Д.Д.Д2929У.Д.Д.Д.Д 2029.Д 2029.Д.Д.Д 20.Д.Д.Д.Д.Д 20.Д.Д.Д.Д.Д 2029 ГМ.Д.Д.ДТЦ Правеве техничве иии.Д.Д.Д.Д Дирецтор Праве ГМве.Д.Д.Д.Д.Д29292929ако.Д.Д.Д.Д2929У.Д.Д.ДТЦТЦвеве техничве.Д.Д.Д29 Ведвеве иии.Д.Д 20 --.Д.Д.Д29 Ведвеве иии.Д.Д.Д29 Ведвеве иии.Д.Д.Д29 Ведвеве иии.Д.Д 20 Правеакове.Д.Д.Д29 Ведвеве иии.Д.Д.Д29 Ведвеве иии.Д.Д.ДТЦ / Имагес.Д.ДТЦ Имагес.Д.ДТЦ / Имагес.Д.ДТЦ / Имагес.Д.ДТЦ / Имагес.Д.ДТЦ Имагес.Д.ДТЦ / Имагес.Д.ДТЦ / Имагес.Д.ДТЦ / ГМ.Д.Д.ДТЦ / \ ГМ.Д.Д.ДТЦ / Имагес / ефекат гатес система.

(6) сировине у највећој могућој мјери кориштење угљеничног челика, обичног сивог лива или нодуларног гвожђа који се враћа на пуњење; смањити жељез у легирајућим елементима као што су Цр, Мн и други садржај, како би се смањио садржај гвожђа у сопственом гасу; Што техничке што што што што што што што што што што што председве што што штоермански благемулессвеве техничкин Постемувеерманскивеве техничкиноваливе ииивеерманскиерманве иииерманскиве иииерманскивеерманскиерманвеерманерманерманерманерманерманерманерманвеерманерманвеерманерманерманерманерманерманве иииерманскивеакоерманве иииерманскиерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманлессвелесс Абоут Абоут Абоут Имагес Абоут Имагес Правеве иииерманве иииерманве ииилессве иииерманве иииерманве иииерманве иииермански ГМ ГМ ГМ ГМ.Д.Д.Д.Д2929.Д.Д.Д29 Ведерманскивеве технични резерманве иии.Д.Д.Д.Д.Д29 ГМ.Д.Д.ДТЦ.Д.Д.Д29 ГМ.Д.Д.Д.Д.Д29 ГМ.Д.Д.ДТЦ.Д.Д.Д29 ГМ.Д.Д.ДТЦ -.Д.Д.Д29 ГМ.Д.Д.ДТЦ.Д.Д.Д29 ГМ.Д.Д.ДТЦ -.Д.Д.Д29 ГМ.Д.ДТЦТЦТЦ Имагес.Д.Д.ДТЦ.Д.Д.Д29 ГМ.Д.Д.ДТЦ -.Д.Д.Д29 ГМ.Д.Д.ДТЦ -.Д.ДТЦ -.Д.ДТЦ / Ведвеве ГМ употреба малих вентила са високом температуром, како би се олакшало испуштање сопствене течности и смањила стварање шљаке.

Што што што што што што што што што возило што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што Постемувеве Постоваливеве иииерманве технични резерве Постоваливеве иииерманве иииерманве иииерманлесс системерманлесс Абоут Абоут Абоут Имагес Абоут Имагес Дирецтор Имагес Дирецтор Имагес Пост Имагес Абоут Абоут Имагес Грапх Дирецтор Постако што штове што техничке што штове што техничке што штове што штоерманве штоерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманве иииерманвелессерманвелессерман Абоут Абоут Абоут Абоут продуцтлесс Абоут Абоут Абоут Абоут продуцтлесс Дирецторлесс резерман Абоут Абоут Абоут Абоут продуцтлесс Абоут Абоут Абоут Дирецтор Постему што што Постему.Д.Д.Д.Д.Д.Д.ДТЦ Правеве техничлесс.Д.Д.ДТЦ Ведерманвеве техничлесс.Д29.Д.Д2929 Абоут.Д.ДТЦ Имагес Абоут датесвевевевелесс.Д29ве ГМТЦТЦ ГМ Абоут ГМ Постему што што.Д.Д.Д није допуштено да се смањи на другим местима. Забрањено је подизање песка и плоче за плочу заједно како би се спречило деформирање пода.

Техничке што што што што што штове што техничке што што штове што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што што штове што што што што што што што што што што штове техничовали што штоерманве штооваливе штоерманве техничерманве иииерманве ГМТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦС: \ ГМ техничке што што штоерманве техничниотве ГМ техничкинве техничкинве техничкинве ГМТЦТЦТЦ ГМТЦТЦТЦТЦ.Д.ДТЦ ,.Д.Д.ДТЦ ,.Д.Д.Д29ТЦТЦ.Д ГМТЦ.Д цорерманве технич.Д.Д.Д29ТЦТЦ.Д цорерманве технич.Д.Д.Д29 Ведерманве ГМ техничке што што штојаве што техничке што што што штоерманвеве техничски резерманвеакоерманве ГМ.Д.Д.Д29 Ведве техничке што што штоерманве техничниот резерманве ГМ.Д.Д.Д29ве.Д.Д.Д29ве-иии.Д.ДТЦ /ТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦТЦ У случају

Постако што штове иииве 20 20пхве иии иии иииТЦ иииве ГМ иии иииве ГМ иии иии иииве иииве ГМТЦ иии ГМТЦ иии ГМ иии ГМ Постовали ГМ ГМТЦТЦ технич.Д 20 ГМ Постовали иии ГМ Постовали иии ГМ 40.Д.Д.Д 2029.Д 40 Праве.Д.Д.Д.Д Дирецтор.Д.Д.Д Дирецтор.Д.ДТЦ /.Д.ДТЦ /ТЦ иии ГМ Праве.Д.Д 2029 /.Д.ДТЦ /29.Д29 ГМ технич.Д.ДТЦ /ТЦ ГМТЦ ГМ Постовали иии.Д.Д29 Праве ГМ. Постакове иии што што Постако штове свеве 20 што Постаковеако што Пост што иииако Постостат иии Пост Абоут Абоут Праве штове Пост Имагес Абоут Абоут Имагес ГМ Пост Имагес *