Који су принципи лијевог положаја одливака машина?

Који су принципи лијевог положаја Машине Цастингс?

Према теорија солидификације истраживања и производног искуства у машинским алатима, како би се утврдила позиција заливања, требало би узети у обзир принцип.

1, важан део ливења алатних машина треба ставити у доњи део. Машински одливци Доњи метал алатне машине очвршћује се под статичким притиском горњег метала и склопљен је и компактан.

2, важна површина за обраду треба да буде доле или да стоји усправно. Искуство показује да поре, не-метални инклузије и други недостаци појављују се у усправној површини, а површина надоле или бочна фасада је обично релативно глатка, могућност дефеката је мала, појединачна површина за обраду мора бити нагоре, треба бити одговарајућа за увећање Обрада маргине како би се осигурало да се после обраде не појављују недостаци. Различита површина кревета алатних површина је кључна површина, није дозвољено да имају трахому, поре, машинске одливке, отворе шљаке, пукотине и скупљање и друге недостатке и захтева организацију густу и равномерну, како би се осигурало да вредност тврдоће унутар наведеног опсега .

3, тако да је машинска равнина велике плоче нагнут или нагнута. Код великих равних одливака, нагиб се може користити како би се повећала метална површина брзине нарашћаја, одливака машина како би се спречиле оштећења ожиљака у ожиљцима. Тилт наливање, према величини песка, вредност Х се генерално контролише у распону од 200 ~ 400мм.

4, треба осигурати да се лијевање може попунити. За одливке са танкослојним деловима, делове са танким зидовима треба поставити у доњу половину или поставити испод траке за ливење како би се избегле недостаци као што су ливање, хладно одвајање и тако даље.

5, би требало да буде корисно смањивање влаге машинског алата. За скупљање легуре или дебљине ливене конструкције је неуједначена и склона скупљању, ливење машинског одливака треба дати приоритет условима редоследа солидификације, како би се олакшало постављање подизача и игра улога постоља.

6, како би се избегло виси песак, виси песак или језгро језгре песка, лако испод језгре, кутије и теста. Искуство показује да виси песак у кутији, лако се сруши. Одливци од масти Није адекватно поставити висеће језгро на горњу половину. Кантиловано језгро песка није стабилно, лако се крије под дејством металне пловности, требало би да покуша да избегне. Поред тога, да се брине о језгру, кутији, погодности инспекције.

7, треба да буде конзолна позиција, положај полагања и положај хлађења алатних машина. Флип калуп није само велика количина радне снаге, већ је и лако узроковати кретање песка, машински одливци из песка, па чак и пожари и други недостаци.