Који су принципи који треба пратити за лијевање положаја механичких одливака

Који су принципи који треба пратити за положај лијевања механичких одливака

На основу истраживачког и производног искуства теорије солидификације механичких одливака, принцип треба узети у обзир приликом одређивања положаја заливања.

1, важан део механичког ливења треба поставити у доњи део. Доњи метал механичког ливења је очврснут под статичким притиском горњег метала и склопљен је и компактан.

2, важна површина за обраду мора бити усправна или усправна. Искуство показује да поре, не-метални инклузи и остали недостаци се појављују у усправној површини, а површина надоле или бочна фасада је обично релативно глатка, могућност дефеката је мала, појединачна површина за обраду мора бити нагоре, треба бити одговарајућа за увећање Обрада маргине како би се осигурало да се после обраде не појављују недостаци. Различита површина кревета алатних површина је кључна површина, није дозвољено да имају трахому, поре, шљаке, пукотине и скупљање и друге дефекте, и захтева организацију густу и равномерну, како би се осигурало да вредност тврдоће буде у наведеном опсегу.

3, тако да је механичка равнина велике равнине нагнута или нагнута. Код великих равних одливака, нагиб се може користити како би се повећала метална површина брзине пораста, како би се спречило оштећење ожиљака у ожиљцима. Тилт наливање, према величини песка, вредност Х се генерално контролише у распону од 200 ~ 400мм.

4, треба осигурати да се лијевање може попунити. За одливке са танкослојним деловима, делове са танким зидовима треба поставити у доњу половину или поставити испод траке за ливење како би се избегле оштећења попут наливања или хладјења.

5, треба да буде погодан за пуњење механичког ливења. За скупљање легуре или дебљине ливене конструкције је неуједначен и склони скупљању, ливење за скупљање треба да даје приоритет условима редоследа солидификације, како би се олакшало постављање подизача и играла улога постоља.

6, како би се избегло виси песак, виси песак или језгро језгре песка, лако испод језгре, кутије и теста. Искуство показује да виси песак у кутији, лако се сруши. Неугодно је поставити висеће језгро на горњу половину. Кантиловано језгро песка није стабилно, лако се крије под дејством металне пловности, требало би да покуша да избегне. Поред тога, да се брине о језгру, кутији, погодности инспекције.

7, треба бити конзолна позиција, положај лијевања и механичка позиција за хлађење. Пребацивање калупа није само велика количина радне снаге, већ је и лако изазвати кретање песка, из пијеска, чак и ватру и друге недостатке.